Als je een schilder gaat inhuren is natuurlijk de belangrijkste vraag hoeveel dit voor jou gaat kosten. Het is moeilijk om een exacte prijs te noemen aangezien elk schilderwerk weer anders is. Om toch een idee te kunnen  geven wordt er in dit artikel gesproken over een kostenindicatie, de exacte prijs kan iets verschillen van deze indicatie.

Hoe wordt de prijs berekend?

De kosten van het inhuren zijn meestal onderverdeeld in drie onderdelen. Dit zijn: verf, andere benodigdheden en arbeidskosten. Bij andere benodigdheden kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het huren van een steiger voor buitenschilderwerk.Een groot gedeelte van de kosten bestaat uit arbeidskosten. Een professional inhuren kost wat, maar is het zeker waard. Want wie kan er nou beter schilderwerk aanbrengen dan iemand die het als beroep uitoefent? Schilders kunnen zeer goed en kwalitatief schilderwerk aanbrengen. Wat lang mee gaat en er er goed uit ziet.

 

Binnen- en buitenschilder

De kosten voor binnenschilderwerk zijn lager dan voor het buitenschilderwerk. Dat het inhuren van een schilder voor buitenschilderwerk duurder is dan voor binnenschilderwerk heeft met de volgende factoren te maken:

  • Speciaal verf die bestand is tegen de weersomstandigheden
  • Extra benodigdheden zoals een steiger
  • Bij slecht weer moet het oppervlakte afgedekt worden met een zeil

Kosten inhuren schilder

Een schilder rekent meestal met een tarief per vierkante meter. Vooral bij grote oppervlaktes zoals het verven van muren en plafonds wordt via deze manier de prijs berekend. Bij meer specifieke opdrachten zoals het verven van kozijnen of het verven van een trap wordt meer de prijs per uur gehanteerd.

Hieronder staat een overzicht wat de gemiddelde kosten zijn voor het inhuren van een professionele schilder:

Binnenschilder

Kosten*

Per vierkante meter€ 30 – € 35
Per uur€ 35 – € 40
Sauswerk per vierkante meter€ 10 – € 16
Spuitwerk per vierkante meter€ 7 – € 10

Buitenschilder

Kosten*

Per vierkante meter€ 35 – € 45
Per uur€ 40 – € 50

*Indicatiekostprijs, is inclusief Btw, materiaalkosten en arbeidskosten

Bijzondere schilder klussen

Zoals eerder aangegeven hanteert een schilder bij klussen zoals het schilderen van een trap andere prijzen. Lees dit artikel als je meer wilt weten over de kosten om een trap te laten schilderen.

Een veel voorkomende klus die een schilder uitvoert is het schilderen van kozijnen. Dit wordt veel uit handen gegeven door de moeilijke bereikbaarheid van de kozijnen. Als je zelf niet zo zeker van jezelf bent als je op een trap staat en toch liever met beide benen op de grond wil blijven staan, is het inhuren van een schilder geen gek idee. Bekijk hier wat het kost om je kozijnen te laten schilderen.