Het invullen van een offerteaanvraag kost je maar iets van 2 minuten en het kan je erg veel geld besparen! Aangeraden wordt om meerdere schilders met elkaar te vergelijken, zodat je een goede keuze kunt maken welke schilder het beste bij jou past.

Als je offertes opvraagt bij schilders is het van belang dat je weet waar je op moet letten. Hiermee voorkom je dat je opeens tegen onverwachte kosten aanloopt. Een schilder offerte kan op een paar verschillende manier zijn opgebouwd qua prijs.

Vraag gratis offertes aan bij meerdere schilders!

Vul onderstaand formulier in en klik op offertes aanvragen. Nadat je de aanvraag hebt ingediend zullen de schildersbedrijven zo snel mogelijk contact met je opnemen voor om een offerte maat op te stellen.

Prijsopbouw

  • Vaste prijs, er wordt een vaste prijs afgesproken. Als de schilderklus is afgerond zal deze prijs niet veranderen dan de prijs die vooraf is afgesproken. Daarom wordt deze vorm ook wel een gesloten offerte genoemd.
  • Uurtarief en materiaalkosten, op de offerte worden de materiaalkosten vermeld en het uurtarief. Als de schilderklus klaar is, wordt er bekeken hoeveel uur er gewerkt is en zo wordt de uiteindelijke prijs berekend. Deze vorm wordt ook wel een open offerte genoemd.
  • Richtprijsindicatie, offerteprijs is indicatieprijs. De exacte kosten kunnen aan het einde van de klus verschillen met de richtprijs. Ook dit is een open offerte.

Let goed op of de extra kosten ook zijn vermeld. Denk hierbij aan de voorrijkosten en bijvoorbeeld de huur van een steiger. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of de prijs die vermeld is op de offerte inclusief btw is. Als je woning ouder is dan 2 jaar is het btw-tarief maar 6%.

Onderdelen offerte

Op de offerte staan enkele onderdelen die je goed moet bekijken of deze onderdelen wel goed zijn vermeld. Hiermee voorkom je dat aan het einde de kosten opeens hoger uitvallen. Dit zijn de onderdelen:

  • Werkzaamheden. Staat alles goed uitgelegd wat de schilder gaat uitvoeren, denk hierbij ook aan het voorbereidende werk zoals mogelijke herstelwerkzaamheden op het te schilderen oppervlakte.
  • Verf. Staan de verfsoorten en kleuren vermeld die gebruikt gaan worden en zijn deze ook dezelfde als die vooraf zijn afgesproken.
  • Planning. Staat de begin- en einddatum vermeld.
  • Garantie. Nog een belangrijk punt is de garantie. Meestal geven schilders op binnenwerk 4 jaar garantie en op buitenwerk 2 jaar garantie. Dit kan ook een punt zijn wat meeweegt in het kiezen van een schilder.