Een schilder inhuren neemt een kostenpost met zich mee. Wil je het schilderwerk toch uitbesteden aan een professionele schilder en de kosten niet te ver laten oplopen, dan is het misschien interessant om voor een schilder te kiezen in de wintermaanden. Als je jouw woning laat schilderen in de wintermaanden ben je vaak goedkoper uit dan als je het in de zomer laat uitvoeren.

Wat is een winterschilder?

Een winterschilder is een schilder die ook in de wintermaanden in te huren is. Het is dus dezelfde schilder die je ook in de zomermaanden kunt inhuren. Het grote voordeel is dat de winterschilder vaak extra korting hanteert. Een winterschilder is voor zowel binnen- als buitenschilderwerk.

Actief

April tot en met oktober wordt gezien als de beste periode om het huis van buiten te schilderen. Met de huidige technieken is het echter ook daarbuiten mogelijk om je huis van buiten te laten schilderen. Een winterschilder is ongeveer actief van eind november tot en met eind maart.

Korting

Zoals eerder gezegd is de winterschilder een normale schilder die ook in de wintermaanden actief is. In de periode van eind november tot en met eind maart heeft de schilder minder werk. Om toch aan een volle agenda te komen geeft de winterschilder extra korting. Deze korting kan wel oplopen tot 30% ten opzichte van het normale tarief. Let wel op dat dit niet altijd meer het geval is, sinds kort is de subsidie voor de winterschilder vervallen waardoor niet elke schilder deze extra korting meer geeft.

Weersomstandigheden

Je zal je natuurlijk afvragen of het in de winter niet te nat en te koud is om te kunnen schilderen buiten. Als het flink vriest, is het inderdaad niet mogelijk om buiten schilderwerk uit te laten voeren. Binnen schilderwerk is wel altijd mogelijk! Ook hierop ontvangt u regelmatig korting. Met de nieuwe technieken is de verf wel verbeterd zodat er nu ook buiten geschilderd kan worden als de temperatuur net boven het vriespunt is. Deze speciale verf droogt sneller en kan beter tegen vocht.

In de herfst en winter heb je ook veel last van regen en harde wind. Ook hier kan de schilder zorgen voor extra afscherming zodat het schilderwerk droog blijft. Door al deze mogelijkheden kan de winterschilder hetzelfde resultaat leveren dan als er geschilderd wordt in de zomer.

Waarom een winterschilder?

Om het kort samen te vatten zijn dit de voordelen waarom je een winterschilder moet inhuren:

  • Schilder geeft regelmatig korting, kan oplopen tot wel 30% ten opzichte van het reguliere tarief.
  • Schilder kan snel aan de slag, veel mensen plannen de schilderwerkzaamheden in de zomer waardoor de schilder niet zo’n volle agenda heeft in de winter. Dat betekent dat de schilder snel bij jou aan de slag kan gaan.
  • Je woning is klaar voor de zomer, in de zomer zit je meestal in de tuin en nu heb je geen last van een schilder. Als de lente begint is jouw huis al helemaal klaar en kan je genieten van het nieuwe schilderwerk.

Extra besparen

Naast de korting van de winterschilder is het ook aan te raden om altijd bij meerder schilders een offerteaanvraag in te dienen. Onderling kan de prijs namelijk ook flink verschillen. Soms kan je wel tot 40% besparen door het door een andere schilder te laten uitvoeren. Je kan natuurlijk bij verschillende schilders een offerteaanvraag indienen, dit kost echter veel tijd omdat je alles opnieuw in moet vullen. Een vergelijkingssite is daarom zeer handig!

Bijvoorbeeld hier kan je meerdere offertes aanvragen bij schilders bij jou in de buurt. Je hoeft maar 1 keer je gegevens achter te laten en je ontvangt meerdere offertes waardoor je goed kan vergelijken en ook kosten kan besparen.